carl bergstrand | Galleriet
Carl Bergstrand, Fotograf, Gotland, Norrsken, Vintergatan
22290
page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-22290,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Äntliiiiigen natt!

Nu är vi inne i hösten. Tiden då norrsken, vintergata och mörker visar sig. Det blir nästan filosofiskt. Dessa gigantiska fenomen, som tar andan av betraktaren, iaf undertecknad. Vissa nätter kan himlen bli så klar att ljuset från vintergatan skapar skuggor. Jag längtar.

Närsholmen – med släckt fyr: 

Sommarhäng på Ka:feit?

En fotonörd (undertecknad) hänger på Ka:feit, korsningen Mellangatan & Hästgatan, typ strax ovanför Donners Plats. Ni som missat – dra dit å kolla. Maten är inte dum heller…. 

Fårö och nu blir det lugnare här…

NorrskenFåröFyrNorrskenssäsongen är här! Och vintergatan börjar kunna gå att fånga utan problem. Nu kommer en period av studier, norrskenjakt, norrskensuppdateringar på www.facebook.com/norrskensverige , lite bröllopsfotograferingar och gissningsvis en och annan dunderförkylning till hösten. Som vanligt alltså!

Vallmo-love….

Är det inte magiskt så säg? Vallmo. Makro-foto, och så en vy av sudd & känsla. Bilderna togs när lagen om asylrätten klubbats igenom. Den som förhindrar familjer att återfinna varandra på trygg mark. Det gjorde mig så förbannad att jag blev tvungen att ut och göra något vackert. Som att fota vallmo. De spretar lite olika i sin efterbehandling, men vafasen…. Njut!
Vallmolove3-2 Vallmolove3-3 Vallmolove3

Bröllop!!!

Känslorna sprutar, nervositet, pirr… Atmosfären liksom dallrar av ceremoni, som musik som snart, men inte ännu kommer igång. Jag älskar bröllopsfotografering och har valt och såklart bett om lov att få uppmärksamma helgens vansinnigt häftiga fotosession på Högklint, i 8-10 m/s vind, stundtals lite regn – men massor av kärlek. Här har ni min bild, den enda som jag delar. En kanske foto-nördig bild, med en diagonal, snygg linje och fall in i bilden, ryggar, blommar och oskärpa. Ljuvlig. Varm men ändå kall.
Snart laddas batterierna inför nästa bröllop. Kanske – men bara kanske, kommer en, och endast en bild, därifrån. Vi får se. Grattis brudparet! Lina&JohanWEB-4