En bild

Skapandet av “Into The Ocean”
Bildcredit: Daniel Seestrand.

Iden att ta en splitbild, alltså en bild delvis under vatten, i natten och få till en Vintergatsbild föddes i lugnet i Piteå, i en solstol i Juli. Sen dess har åtskilliga timmar gått till planering. Några timma framför Google resulterade i precis ingenting. Jag fick iofs en fantastisk träff på något annat, Audun Rikardsen.  Men, inte helt rätt. Att få till ett vertikalt panorama med vintergatan, där basen är under vattnet var liksom inte gjort.

Jag köpte ett akvarium för 100 spänn och började planera mera. Testade på dagen. Gjorde om, testade igen. Tillsist blev det verklighet. Vädret stämde hyfsat, om än lite för blåsigt. Månen var ny, himlen svart. Så… här sitter jag, iklädd våtdräkt, några sunkiga skor, och har kameran i akvariet kl 22.30 ca.  Ursprungstanken var att hoppa i sjön, men tyvärr var vågorna stora.
Det var ett generellt sett lyckat test, och fler bilder av det här slaget är redan planerade och förhoppningvis genomförbara. Mig veterligen kan det vara en av de första vintergats-splitbilderna någonsin, vilket är riktigt kul.

Tyvärr blev jag tvungen att ta en separat bild under vattnet, med andra inställningar. Sedan ut ur akvariet, och med stativet så lågt att kamerahuset nästan doppades i vattnet för de resterande 5 bilderna i detta vertikala panorama. Även om det är lite fusk, är resultatet helt fantastiskt. Och – det är bara början…

Planering, genomförande, redigering