Om mig

PERSONLIGT

Jag hamnade på Gotland först -98. Som vindsurfare åkte jag och bästa vännen Anders (1981-2013) hit och levde livet. Tack vare honom och hans inspiration såddes fröet och tanken på att bo och leva på Gotland.

2005 gick färjan till från Stockholm till Visby, ombord var jag, en bil, några krukväxter, dator, resväska och nervositet. Visst ja, en Nikon D60 med 18-55mm-objektiv tror jag att jag minsann hade runt halsen. Jag påbörjade min fritidsledarutbildning i Fårösund.

2007 träffade jag Lina, min fantastiska fru och livspartner.
2008 träffades jag av intresset för norrsken. I Umeå, på en parkering i -10 c tog jag min första norrskensbild – och jag var fast.
2010 – tillbaka till Gotland.
2012 – födelsen av Elmer,vår son.
2013 – Förlovning, vigsel.
2015 – Uno, Elmers lillebror föds.
2015 – carlbergstrand.se läggs upp.
2019 – Uno och Elmer får en lillebror – Dag föds.

FÖDELSE AV EN FOTOGRAF

1980 föddes jag, i ett hus där fotografi var en del av världen. I huset fanns pappas företag, Bo Wanngård AB, frilans film- och stillbildsfotograf. Det fanns stundtals mörkrum, där magin skedde.

Att det dröjde närmare 30 år innan intresset blomstrade är för mig en gåta, men här är jag nu. Ambitiös, rätt vass, och en vilja att hela tiden bli bättre. Och bättre.

Det som verkligen födde intresset var just jakten på norrskenet. Jag har alltid fascinerats av häftiga väder, stormar, blixtar, vågor, moln och natthimlen. Att fånga det på bild är numer ett tvång, ett måste samtidigt som jag strävar efter att inte bara dokumentera, utan komponera, skapa och jobba med miljön för att skapa känslor hos betraktaren. Jag är mer eller mindre dagligen på olika fotosidor på nätet för att leta inspiration, kurser och tips. Jag kommer aldrig se mig som fullärd.

Jag har närmare 15 bröllopsfotograferingar i bagaget. Jag har nu valt att nya kunder ej kommer att publiceras här på sidan, eller någon annanstans av mig. Era bilder är just era. Min stil är dokumentär, men med tilläget kreativt photoshop. Bröllopsfotografering är fantastiskt roligt – jag trivs med människor och är en social rackare, min nördighet till trots.

STEGET TILL CARLBERGSTRAND.SE

Var kan jag se dina bilder?”

2011 fick jag frågan första gången. Sedan dess har jag tittat, jämfört mig med andra, fått två barn, fotat ca 15 bröllop, flyttat och till sist blivit tillräckligt nöjd för att säga “titta in på carlbergstrand.se”

På senare tid har jag sett några av mina bilder tryckta. Några hänger på “Rent A Office” på H10 i Visby, några har gått till personer som gillar det jag gör.

Skillnaden mellan en “skärmbild” och en tryckt bild som tavla är enorm.
Att se en bild på Facebook fladdra förbi, trycka “gilla” och sen gå vidare är inte att konsumera bilder. Att ha den som tavla är det.
Förhoppningsvis hittar du något du gillar i shopen.