carl bergstrand | Aktuellt
Carl Bergstrand, Fotograf, Gotland, Norrsken, Vintergatan
22149
blog,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vår

Vårens “liggande” vintergator, alltså såna som du ser nedan, är de vackraste, men också mest svårfångade. Precis innan gryning, reser sig kärnan av vår galax, och du har ett kort “fönster” att fotografera detta otroligt pampiga område. Säsongen 2018 har varit fylld av störningar. Molnen har dominerat, men under de klara morgnar har månen varit uppe, varför endast en handfull möjligheter har funnits.

Kanske har jag möjlighet att ta mig ut en sista sväng, innan vårsolen påverkar natten allt för mycket. Vi siktar på det. Östergarn hägrar. Bilden nedan således: 5 staplade bilder med nya verktyget Sony a7sii m. Nikon 20mm 1.8, bländare okänd, troligen 2.8-3.5-ish. Vidare 3 staplade bilder med annat fokus, nämligen på båten. Mäkta imponerande av Sony-huset att sätta fokus-hjälpen så klockrent i kolmörkret.
Njut!

Äntliiiiigen natt!

Nu är vi inne i hösten. Tiden då norrsken, vintergata och mörker visar sig. Det blir nästan filosofiskt. Dessa gigantiska fenomen, som tar andan av betraktaren, iaf undertecknad. Vissa nätter kan himlen bli så klar att ljuset från vintergatan skapar skuggor. Jag längtar.

Närsholmen – med släckt fyr: 

Sommarhäng på Ka:feit?

En fotonörd (undertecknad) hänger på Ka:feit, korsningen Mellangatan & Hästgatan, typ strax ovanför Donners Plats. Ni som missat – dra dit å kolla. Maten är inte dum heller…. 

Fårö och nu blir det lugnare här…

NorrskenFåröFyrNorrskenssäsongen är här! Och vintergatan börjar kunna gå att fånga utan problem. Nu kommer en period av studier, norrskenjakt, norrskensuppdateringar på www.facebook.com/norrskensverige , lite bröllopsfotograferingar och gissningsvis en och annan dunderförkylning till hösten. Som vanligt alltså!

Vallmo-love….

Är det inte magiskt så säg? Vallmo. Makro-foto, och så en vy av sudd & känsla. Bilderna togs när lagen om asylrätten klubbats igenom. Den som förhindrar familjer att återfinna varandra på trygg mark. Det gjorde mig så förbannad att jag blev tvungen att ut och göra något vackert. Som att fota vallmo. De spretar lite olika i sin efterbehandling, men vafasen…. Njut!
Vallmolove3-2 Vallmolove3-3 Vallmolove3