Vår

Publicerat

Vårens ”liggande” vintergator, alltså såna som du ser nedan, är de vackraste, men också mest svårfångade. Precis innan gryning, reser sig kärnan av vår galax, och du har ett kort ”fönster” att fotografera detta otroligt pampiga område. Säsongen 2018 har varit fylld av störningar. Molnen har dominerat, men under de klara morgnar har månen varit uppe, varför endast en handfull möjligheter har funnits.

Kanske har jag möjlighet att ta mig ut en sista sväng, innan vårsolen påverkar natten allt för mycket. Vi siktar på det. Östergarn hägrar. Bilden nedan således: 5 staplade bilder med nya verktyget Sony a7sii m. Nikon 20mm 1.8, bländare okänd, troligen 2.8-3.5-ish. Vidare 3 staplade bilder med annat fokus, nämligen på båten. Mäkta imponerande av Sony-huset att sätta fokus-hjälpen så klockrent i kolmörkret.
Njut!