Redigering

Publicerat

Att redigera en nattbild är en smakfull kombination av dokumentärt och fotokonst. Alla jag ser på nätet har sitt signum, sin stil. Alla bilder har dock några grundlager / justeringar som måste till för att bilden ska bli bra.

Så vad är grunden? För mig handlar det om väteljuset, som jag vet är rosa / rött. Kan man jobba efter det i efterbehandlingen, möts både sanning och fotokonst.

I bilden nedan finns ungefär 30 lager i Photoshop. Totalt bildas denna av 8 bider, staplade på varandra. Det finns många recept på hur vi plockar fram såna här detaljer och bilder, något jag kommer ägna mycket tid åt under höstens fotokurs som du kan anmäla dig till här : https://www.carlbergstrand.se/produkt/fotokurs Observera att mycket talar för att kursen blir digital via videochatt, instruktionsvideos och support.

Ekstakusten, söder om Djupvik. Översvämning och Orion.